Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Μπουρέλλι, Αλβανία




Η σχέση μου με τον τόπο


Ο τόπος καταγωγής μου είναι στην Αλβανία, η πόλη Burelli, στο Shly (Σλι). Στο Burelli έχουν μεγαλώσει και οι δύο μου γονείς, με τους δικούς τους γονείς και τα αδέρφια τους. Πιστεύω πως θα σας δοθεί μια ευκαιρία να επισκεφθείτε το μέρος αυτό.
   
Η Ιστορία του Μπουρέλλι
Το Burrel είναι μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της Αλβανίας. Είναι, επίσης,  γνωστό στους Αλβανούς ως η «vendin e mbretërve» (Γη των Βασιλέων). Ο Ιωάννης Καστριώτης, γνωστός ως πρίγκιπας, ο πατέρας του Γκιέργκι Καστριώτη, του εθνικού ήρωα της Αλβανίας, γεννήθηκε στο Σκεντέρμπεη που βρίσκεται στο Μπουρέλλι. Κάποια στιγμή, το Burrel αναφερόταν ως «η πόλη των μήλων», εξαιτίας των μήλων που ερχόντουσαν από τους δρόμους της πόλης, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος και τις αναταραχές μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, οι μηλιές αφαιρέθηκαν και τώρα πια δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μήλα. Επίσης, ο πληθυσμός στο Μπουρέλλι είναι 10.000 άνθρωποι.

Φαγητά
Στο Μπουρέλλι έχουν πολλά φρέσκα βιολογικά φαγητά. Τα φρούτα είναι όλα ολόφρεσκα: μήλα, πορτοκάλια, σύκα,  βατόμουρα. Υπάρχουν, επίσης, πολλά κάστανα. Υπερβολικά πολλά. Τα λαχανικά τους είναι επίσης φρέσκα. Το νερό τους το παίρνουν καθαρό από νερό βουνού, αφού το Μπουρέλλι έχει πάρα πολλά βουνά και όσο νερό θέλεις! Έχει, ακόμα, πολύ ωραία φύση. Όπου και να πας υπάρχει πράσινο, όπως στα περισσότερα χωριά.
 






Επιπλέον, στο Μπουρέλλι παίζουν πολλά αθλήματα, περισσότερο ποδόσφαιρο. Έχουν ακόμα και στάδιο για αγώνες που χωράει περίπου 3.000 επισκέπτες σε κάθε αγώνα. Το στάδιο έχει δημιουργηθεί από το 1952 με το όνομα ‘’KS 31 Korriku Burrel’’ Ο πρώτος αγώνας έγινε το 1982.




Σιλβάνα Γκιόκα (Β1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου