Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΣΑΛΑΜΙΝΑ


ΣΑΛΑΜΙΝΑ

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ


1. Ο απόλυτος συνδυασμός βουνού με θάλασσα
2. Η διαδρομή είναι σύντομη (15')
3. Είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου
4. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται κατά πολύ
5. Ήταν η πατρίδα του βασιλιά Αίαντα και του ποιητή Ευριπίδη
6. Το Αιάντειο έχει τις καλύτερες και τις πιο καθαρές παραλίες
7. Μία από τις καλύτερες ταβέρνες είναι στην 12η στάση το ''Μουσικό Μεζεδοπωλείο'', αλλά αν θες γρήγορο φαγητό πολύ καλό είναι το''Λιοτρίβι''.
                                   
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Η Σαλαμίνα είναι ένας τόπος που όταν θα κάνεις μπάνιο στην παραλία γυρνάς το κεφάλι σου και βλέπεις βουνό, γιατί είναι ένα νησί που συνδυάζει καταπληκτικά το βουνό με τη θάλασσα.
Η ιστορία της αρχίζει από την αρχαιότητα, το 480 π.Χ. γίνεται πολύ γνωστή με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μετά τη μάχη των Θερμοπυλών. Έγινε σύγκρουση στη θάλασσα μεταξύ Ελλήνων και Περσών. Οι Έλληνες με στρατηγό τον Θεμιστοκλή συνέτριψαν τον περσικό στόλο.


Ένα από τα αξιοθέατα της είναι  ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων, που υπάρχει στο ακρωτήριο της Κυνοσούρας, καθώς και ο Πέτρινος Φάρος στο ακρωτήρι Λυκόπουλο, που έχει ύψος 34  μέτρα.
Στις περισσότερες περιοχές είναι καθαρός ο αέρας, ενώ σε κάποιες μπορεί να αναπνέεις λίγο πετρέλαιο, γιατί απέναντι βρίσκονται τα διυλιστήρια του Περάματος. Το νησί έχει πολλά φυτά και δέντρα. Γενικά έχει φανταστική θέα, για να βγάζεις φωτογραφίες. Αντίθετα, σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πολλά περίπτερα και μαγαζιά κοντά στους οικισμούς.
                                      Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
Η σχέση μου με τον τόπο είναι ξεχωριστή. Την αγαπώ πολύ τη Σαλαμίνα, επειδή έχουμε ένα εξοχικό εκεί και πάμε κάθε καλοκαίρι τα τελευταία πέντε χρόνια (από τη Δευτέρα δημοτικού). Έχει γίνει το νησί μου.  Έχω αποκτήσει πολύ καλούς φίλους που τους βλέπω μόνο κάθε καλοκαίρι και καμία φορά Πάσχα ή Χριστούγεννα, αν πάω και πάνε και εκείνοι. Τα πρωινά πάμε όλοι μαζί για μπάνιο στην παραλία, μόνοι μας πλέον. Από το απόγευμα ως και το βράδυ πάμε σε μία πλατεία ή κάπου αλλού. Περνάμε υπέροχα όλοι μαζί και κάθε καλοκαίρι μου εκεί είναι αξέχαστο! 

Μαρία Κασιμάτη (Β2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου